Pečené mleté ​​maso

30.12.2011
Potřebujeme:

500 g mletého vepřového masa, sůl, pepř, 1 vejce, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 rohlík namočený v mléce, majoránka, sójovou omáčku, 3 vejce uvařená natvrdo, 100 g nakrájeného tvrdého sýra, 50 g měkkého salámu, petrželku

Jak na to:

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou. Přidáme celé vejce, vyždímaný rohlík a spolu promícháme. Necháme odstát na chladném místě asi 40 minut.
Pak masu rozložíme na alobal a uložíme na ni plátky sýra, měkkého salámu, nasekanou petrželku a do středu uvařená vejce. Vy-formujeme bochník, který přeložíme do vymazané zapékací mísy.
Přikryjeme alobalem, podlijeme malým množstvím vody a vložíme péci do vyhřáté trouby. Před dopečením alobal odstraníme a maso necháme zapéct.

Podobné recepty:

Pečené koleno na pivu, Mleté maso se špenátem, Pečené mleté ​​maso se zeleninou, Pečená sekaná s přílohou, Mleté maso se smetanou