Srnčí guláš s pivem

10.1.2012
Potřebujeme:

1 kg srnčího masa, 100 g uzené slaniny, 4 větší cibule, masový vývar, 5 až 6 bobulek jalovce, 2 rajčata, 1 červenou papriku, mletou sladkou červenou papriku, 150 ml světlého piva, 1 surový brambora na zahuštění, sušený majoránka, lístky čerstvého majoránky, pepř, olej, sůl

Jak na to:

Omyté, osušené maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Slaninu pokrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme a spolu se slaninou orestujeme v hrnci na oleji.
Přidáme kousky masa, nakrájená rajčata s červenou paprikou, poprášíme mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, opepříme, vložíme jalovcové bobule, promícháme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě.
Potom přilijeme světlé pivo, masový vývar a za občasného míchání dusíme do měkka. Podle potřeby přiléváme vývar. Krátce před dovařením přidáme nastrouhaný brambor na zahuštění a spolu povaříme.
Uvařený guláš podle chuti ochutíme sušeným majoránkou a ozdobíme lístky čerstvého majoránky.

Podobné recepty:

Srnčí guláš, Srnčí guláš, Guláš ze zvěřiny, Lovecký jagárek ze srnce, Guláš po staročesku