Plněný patizon

Potřebujeme:

1 větší patizon, 1 cibuli, 100 g sójových kostek, 1,5 l zeleninového vývaru, 50 g sušených hub, 1 lžičku sojové omáčky, 2 vejce, pepř, majoránka, petrželku, olej

Jak na to:

Patizon omyjeme, odkrojíme vrch a odstraníme jadérka, osolíme a necháme odstát.
Naplníme nádivkou, uložíme na pekáč, podlijeme zeleninovým vývarem a za občasného polévání upečeme doměkka.

Náplň: Cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji. Přidáme předem namočené a pokrájené sójové kostky, namočené houby, opepříme, pokapeme sójovou omáčkou, krátce osmahneme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme rozšlehaná vejce, majoránku, nasekanou petrželovou nať a dobře promícháme.
Na talíři ozdobíme listy hlávkového salátu, nakrájenou zelenou paprikou, rajčaty a brokolicí. Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Plněný patizón, Plněný patizon, Zapékaný patizon, Plněný patizon, Patizon na kari koření