Rybí filé

18.1.2012
Potřebujeme:

450 g filé, olej na opékání, 350 g zmrazeného čerstvého hrášku, 2 lžíce husté sladké smetany, 1 lžičku másla, pepř čtyř barev, sůl

Jak na to:

Čisté rybí filé osušíme, z obou stran osolíme, z jedné strany okořeníme čerstvě mletým pepřem a opečeme na rozehřátém oleji z obou stran.
Do vroucí vody nasypeme hrášek a povaříme ho asi 10 minut. Vodu slijeme a ještě za tepla ho rozmixujeme ponorným mixérem nebo propasírujeme přes síto.
Hrachovou hmotu zjemníme máslem, hustou smetanou a ochutíme solí.
Opečenou rybu podáváme s hrachovou kaší a opékanými bramborami ve slupce.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Smažené rybí filé v kokosu, Pečené rybí filé se žloutkovou pěnou, Zapékané filé, Smažené rybí filé