Velikonoční beránek

Potřebujeme:

4 vejce, 30 dkg kryst.cukru, 1 prášek do pečiva, 30 dkg polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1,5 dcl oleje, 1,5 dcl vody, na povrch berana potřebujeme 2 bílky a moučkový cukr, 2 kávová zrnka na oči , mašli a zvonek na krk

Jak na to:

Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem alespoň 5 min. Potom pomalu přidáme vodu a polohrubou mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a pomalu promícháváme. Pak přidáme olej a nakonec ještě rozšleháme bílky a přidáme je k cestu a pomalu promícháme vařečkou už ne mixérem.
Připravíme formu beránka a pořádně ji vymažeme a vysypeme hladkou moukou. Nalijeme do ní do 3 / 4 těsto a dáme péct ve vyhřáté troubě na 180 C asi tak 40 min. Pak formu úplně zchladíme a až pak vyklopíme. Necháme pořádně vychladnout a necháme ležet.
Zatím si připravíme bílky a moučkový cukr. Musí to být hustší hmoty, aby se to neroztékalo a aby to pěkně ztuhlo. Pořádně ho po-natíráme a pokud ještě není ztuhlý mu dáme 2 kávová zrnka jako oči a necháme do rána ztuhnout. Vlnky můžeme tvarovat pomocí vidličky, ale třeba jemně, nesmíme přitlačit. Na krk mu uvážeme mašličku, na níž je zvonek a pysk mu namalujeme pomocí červené lentilky, kterou jemně namočíme aby nechávala barvu.

Podobné recepty:

Velikonoční beránek z piškotového těsta, Velikonoční beránek ze šlehaného těsta, Velikonoční beránek s rozinkami, Velikonoční beránek, Velikonoční beránek ze šlehaného těsta