Vepřové maso s červeným zelím

Potřebujeme:

vepřové maso, kmín, sůl, česnek, cibuli, mletou papriku, hladkou mouku nebo solamyl
Červené zelí: červené zelí, cibuli, jablko, sůl, kmín, ocet

Jak na to:

Vrabci: Vepřové maso nařežeme na větší kusy. V míse si připravíme prolisovaný česnek, sůl, kmín (drcenou) a v této směsi obalíme maso. Prudce ho opečeme na oleji z každé strany.
Zvlášť si uděláme cibulový základ, to znamená na oleji si orestujeme cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme vodou, osolíme. Dáme kusy masa a dusíme do měkka. V úsporný hrnec stačí 20 minut. Masa vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou nebo solamylem.

Červené zelí: Červené zelí si nastrouháme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme zelí a na kousky nakrájené jablko. Osolíme, přidáme kmín a trošku podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Na konci přidáme trošku octa.

Podobné recepty:

Medové kachní prsa, Vepřové na divoko, Pečená vepřová krkovička s bylinkami, Kuličky od maminky s červeným zelím, Chlebíčky s červeným zelím