Italská pizza

19.1.2012
Potřebujeme:

1 šálek = 2dcl
3 šálky hladké mouky, 1 šálek vlažného mléka, 4 lžíce olivového oleje, sušené droždí, sůl
Omáčka: 6-7 rajčat, česnek, pizzu koření
Obložení: dle chuti, na posypání sýr

Jak na to:

Mouku prosejeme do misky, v níž bude těsto kynout. Nasypeme sušené droždí a lžičku soli. Potom dáme 4 lžíce olivového oleje, přidáme sklenici vlažného mléka. Vše smícháme, nejprve vařečkou, a pak můžeme i rukou (důležité je, aby v něm nebyly hrudky). Vznikne malý bochánek, který přikryjeme a dáme na teplém místo kynout asi na půl hodiny. Pak ho ještě jednou prohněteme a necháme další půl hodiny nakynout.

Mezitím si připravíme základní omáčku: Rajčata zapaří v horké vodě, necháme je tam asi půl minuty, aby se daly dobře oloupat. Nakrájíme na čtvrtky a dáme na malý oheň dusit, musí být přikryté pokličkou asi tak 10 min. Pak je pomačkáme a prolisujeme 2 stroužky česneku a pizzu koření, které tam přidáme. Vše promícháme a zakryjeme.
Na kuchyňskou desku vylijeme 1 lžičku oleje, dlaní ji rozetřeme. Troškou oleje potřeme i plech, kde se bude pizza péct. Těsto vyklopíme na desku a vyválíme. Přeneseme na plech, potřeme připravenou omáčkou a obložíme podle chuti. Na vrch nastrouháme sýr a dáme péct na plech na spodní úrovni trouby. Pečeme při 200 C 20 min.

Podobné recepty:

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Pravá italská pizza, Tygříkova pizza od Medvídka Pú