Burek

19.1.2012
Potřebujeme:

250 g mletého hovězího masa, 250 g mletého vepřového masa, 2-3 ks cibule, 2 vejce, 500 g hladké mouky, olej, 1 lžičku octa, sůl, pepř

Jak na to:

Z mouky, oleje, soli a vody vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 5 částí. Jednotlivé části rozválíme na tenké obdélníkové pláty a necháme je chvíli odstát.
Z mletého masa, nadrobno pokrájené cibule, vajec, soli a pepře připravíme směs a rozdělíme ji na 5 částí. Na každý plát masa dáme směs a po delší straně zavineme, tak jakoby jsme dělali palačinky. Jednotlivé záviny poklademe těsně vedle sebe na vymazaný plech a pečeme asi 1 hod..
Během pečení občas těsto propíchneme vidličkou. Na konci burek ještě potřeme olejem.