Balkánský plamen

Potřebujeme:

400 g vepřového masa (kýta či i karé), 60 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 sklenice leča, 3 stroužky česneku, feferonku nebo beraní roh, kečup, sůl, pepř, chilli koření, kapii, petrželovou nať, 100 g šampionů

Jak na to:

Maso omyjeme, očistíme, pokrájíme na hrubší nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci nebo hlubší pánvi opražíme kostičky slaniny. Přidáme osolené a opepřené maso a za stálého míchání opečeme do běla. Přidáme mletou papriku, chilli koření (příp. pálivou papriku). Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli, česnek, feferonku (nebo beraní roh), žampiony pokud máte a lečo. Přidáme ještě 2 lžíce kečupu. Pokud je to málo paliva, dochutíme. Povaříme do měkka a odstavíme.
Podáváme s libovolnou přílohou.

Podobné recepty:

Rychlý rajčatový salát, Balkánske brambory, Salát z červeného zelí, Za vteřinku zeleninový salát, Rajčatová polévka