Glazovaná mrkev na medu

7.2.2012
Potřebujeme:

mrkev, máslo, med, sůl, pepř, petrželku na ozdobu

Jak na to:

Očištěnou mrkev nakrájenou na poloviny hoďte do trocha osolené vařící vody a 3-4 minuty ji vařte na prudkém ohni. Pak ji rychle zblanšírujte - pod ledovou vodou ji nechte úplně vychladnout.
Na pánvi roztaví kousek másla a prudce mrkev osmahnete. Pak mrkev mírně osolte, opepřete a zalijte lžící medu. Opékejte tak, aby se veškerá mrkev obalila v medu, pak bude glazovaná mrkev hotová. Jemně ji obracečkou pootáčejte, aby se nepolámala a smažte ji v medu asi 1-2 minuty.
Glazovanou mrkev ozdobte petrželkou a salát, resp. příloha k jídlům je hotová.

Podobné recepty:

Kuře s mrkví, Mrkev zapečená s pórkem a mákem, Slaďoučká pomazánka, Listový salát s medovou zálivkou a s medovým kuřecím masem, Rajčatová sherry polévka s medem