Losos v listovém těstě

8.2.2012
Potřebujeme:

200 g lososa na osobu, 3 mrkve, 1 malý pórek, šafrán, máslo, citron, vejce, 500 g listového těsta, 150 g sýra Lučina, 500 g listového špenátu, sůl, sezam
Omáčka: 2 dcl rybího vývaru (bujón z kostky), 1 dcl bílého vína, 2 dcl sladké smetany, kopr

Jak na to:

Mrkev a pórek nakrájíme na velmi tenké a dlouhé nudle, krátce povaříme v osolené vodě a scedíme.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mrkev a pórek, špetku šafránu a opečeme do zlatová.
Vyválíme těsto, poklademe na něj vychladlou zeleninu, na ni položíme omytou, vykostěné a z kůže staženou rybu vcelku, osolíme, opepříme, pokapeme citronem po celé délce a přeložíme páskem z Lučiny.
Celou rybu zakryjeme osušen špenátem. Přehneme druhou polovinu těsta, odkrojíme zbytečné okraje, dobře přitlačíme spoje a dáme na vymazaný plech.
Z ostatního těsta naděláme mřížky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme bílým sezamem. Pečeme do zlatová při 220 stupních.
Omáčka: Dáme vařit vývar s vínem. Při varu ho zredukujeme na 2/3 a pomalu přidáváme smetanu. Necháme povařit. Dochutíme solí a nasekaným koprem (kopr se nesmí vařit, aby nezešedne).

Podobné recepty:

Krabí tyčinky v listovém těstě s marinádou, Párek v listovém těstě, Bonbón v listovém těstě, Párky v listovém těstě, Mini párky v listovém těstě