Švestkově-povidlová omáčka s rumem

14.2.2012
Potřebujeme:

1/2 kg (povidla), 10 dkg hladké mouky, krystalový cukr, skořici, 15 dkg másla, rum podle chuti

Jak na to:

Povidla smícháme s trochou vody a povaříme. Připravíme si jíšku z másla a mouky a zahustíme jim provařené povidla.
Spolu vaříme ještě 15 minut, a pak do omáčky přidáme cukr a skořici podle chuti.
Trochu zahřejeme a nakonec dolijeme do omáčky rum podle chuti a ještě zlehka povaříme a potom necháme tzv.. dojít.
Do této omáčky můžeme přidat i trochu sušených švestek. Podáváme např.. k uzenému masu, knedlíky, bramborové krokety.

Podobné recepty:

Švestková povidlová omáčka s rumem, Švestkové mini dortíky, Jablečno-švestkové pyré, Švestkové knedlíky, Povidlová buchta