Punčové řezy
Potřebujeme:Těsto: 5 celých vajec, 5 PL kryst.cukru, 5 PL polohrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky, 1 / 4 prášku do pečiva - toto těsto uděláme ještě jednou = vrchní a spodní těsto (dohromady 10 vajec)
Střední těsto: 6 celých vajec, 6 PL kryst.cukru, 6 PL polohrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky, 1 / 2 prášku do pečiva, trochu červeného barviva
Punčovina: 1 / 2 l vody, 1 / 2 l cukru, 1 1 / 2 dcl rumu, 3-4 citrony, trochu puncovní esence, trochu sangwicku a potravinářské barvy červené
Každé těsto šleháme 10 minut mixérem. Pečeme v hlubším plechu na papíře na pečení asi tak 8-12 minut, při teplotě 180 C. Upečeným cestám dáme dolů kůrku, kterou chytili během pečení.
Punčovina: 1 / 2 l vody a 1 / 2 l cukru vaříme 30 min. Potom přidáme 1 1 / 2 dcl rumu, 3-4 citrony, trochu puncovní esence, trochu sangwicku a potravinářské barvy červené.
Spodní těsto natřeme povidly, přeložíme středním (červeným), který řádně polijeme punčovinou. Třetí těsto natřeme marmeládou a namazanou částí položíme na střední těsto, které je nasáklé punčovinou.
Navrch dáme punčovou polevu: Skoro 1 / 2 kg mletého cukru, trochu sangwicku, 2 PL horkého mléka, umícháme na masu, aby nebyla ani řídká, ani tuhá a aby se dala pěkně natřít na koláč. Po ztuhnutí můžeme ještě pocákat čokoládovou polevou.
Řezy se dobře krájí horkým nožem
Poleva na Punčové řezy, Punčové řezy, Punčové kokosové řezy, Punčové kokosové řezy, Vánoční punč