Punčové řezy

23.1.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 celých vajec, 5 PL kryst.cukru, 5 PL polohrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky, 1 / 4 prášku do pečiva - toto těsto uděláme ještě jednou = vrchní a spodní těsto (dohromady 10 vajec)
Střední těsto: 6 celých vajec, 6 PL kryst.cukru, 6 PL polohrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky, 1 / 2 prášku do pečiva, trochu červeného barviva
Punčovina: 1 / 2 l vody, 1 / 2 l cukru, 1 1 / 2 dcl rumu, 3-4 citrony, trochu puncovní esence, trochu sangwicku a potravinářské barvy červené

Jak na to:

Každé těsto šleháme 10 minut mixérem. Pečeme v hlubším plechu na papíře na pečení asi tak 8-12 minut, při teplotě 180 C. Upečeným cestám dáme dolů kůrku, kterou chytili během pečení.

Punčovina: 1 / 2 l vody a 1 / 2 l cukru vaříme 30 min. Potom přidáme 1 1 / 2 dcl rumu, 3-4 citrony, trochu puncovní esence, trochu sangwicku a potravinářské barvy červené.
Spodní těsto natřeme povidly, přeložíme středním (červeným), který řádně polijeme punčovinou. Třetí těsto natřeme marmeládou a namazanou částí položíme na střední těsto, které je nasáklé punčovinou.
Navrch dáme punčovou polevu: Skoro 1 / 2 kg mletého cukru, trochu sangwicku, 2 PL horkého mléka, umícháme na masu, aby nebyla ani řídká, ani tuhá a aby se dala pěkně natřít na koláč. Po ztuhnutí můžeme ještě pocákat čokoládovou polevou.
Řezy se dobře krájí horkým nožem

Podobné recepty:

Poleva na Punčové řezy, Punčové řezy, Punčové kokosové řezy, Punčové kokosové řezy, Vánoční punč