Bezlepkové odpalované věnečky

23.1.2012
Potřebujeme:

Těsto: 100 g vody, 100 g sádla (oleje), 100 g bezl.mouky PROMIX UNI, 3 vajíčka, špetku soli
Krém: 400 ml mléka, 200 g másla, 1 sáček vanil.pudingu, 5 lžic kryst.cukru, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Věnečky: Vodu a mast dáme vařit, po varu přidáme za stálého míchání mouku se solí. Vše dobře vyšleháme. Složíme ze sporáku a za stále míchání přidáme vejce po jednom, za každým šleháme. Ještě teplé těsto dáme do textil.sáčku a na papíře na pečení tvarujeme věnečky.
Na plech dáme horkou vodu 2 lžíce, aby se vytvořila pára a lépe těsto vykynulo. Pečeme v troubě na 220 ° C, asi 20 minut. Po rozkrojení by měly být dobře propečené jinak ztvrdnou.

Krém: Z mléka a puding.prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Utřeme máslo a postupně přidáváme pudink. Elektrickým šlehačem dobře promícháme a plníme.

Podobné recepty:

Bezlepkové palačinky, Čokoládové / kakaové bomba koule, Odpalované věnečky, Odpalované věnečky, Odpalované věnečky