Čokoládový dort s nepravou pařížskou šlehačkou

23.1.2012
Potřebujeme:

piškotové těsto
Pařížská šlehačka: 20 dkg ztuženého tuku, 10 dkg másla, 1 vanilkový cukr, 1 / 2 l mléka, 5 dkg kvalitního kakaa, 1 žloutek, 15 dkg cukru moučka

Jak na to:

Na korpus udělejte piškotové těsto,
Nepravá pařížská šlehačka: Mléko uvaříme, přidáme tuk a máslo. Rozmícháme a přidáme vanilkový cukr a kakao. Celé pak umixujeme. Uložíme do druhého dne do lednice.
Potom směs vyšleháme, přidáme žloutek a cukr. Šlehačkou naplníme korpus a potřeme ní i povrch a ozdobíme.

Podobné recepty:

Žvýkačkový dort, Řezy harlekýn, Ořechově - kávová dort, Čokoládový dort, Čokoládový vánoční dort