Měkké perníky

Potřebujeme:

Těsto: 400 g hladké mouky, 170 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 vejce, 1 lžíci rumu, 3 lžíce medu, 1 lžíci jedlé sody, 1 lžíci perníkového koření
Na ozdobení: různé ozdobné bonbóny, lentilky, různé potravinářské barvy,
Cukrová poleva: práškový cukr, bílky

Jak na to:

Těsto utřeme, necháme hodinu vychladnout, pak si zapneme troubu na 200 C a vyválíme těsto. Na pomoučněném vále vykrajujeme.
Perníky potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme ozdobit bonbóny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 C, asi 5-7 min.
Cukrová poleva: 2 x prosátý moučkový cukr utřeme s bílkem do tužší polevy. Polevu naplníme do mikrotenového sáčku, ze kterého odstřihneme z rohlíku malý kousek. Pro barevné zdobení, můžeme do sáčku přidat potravinářské barvivo.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníčky s citronovou polevou, Perníky, Měkké perníky, Perníky