Čokoládový dezert s hruškami

25.8.2012
Potřebujeme:

½ kostky droždí, 75 g polohrubé mouky, 1 dcl kefíru, 100 g másla, 75 g kryst.cukru, 2 vajíčka, 2 lžíce kakaa, 3 hrušky, ½ lžičky strouhaného čerstvého zázvoru

Jak na to:

Malou dortovou formu vymažeme máslem a na dno poklademe plátky z poloviny oloupaných hrušek.
Promícháme droždí s cukrem a kefírem, přilijeme zbytek vlažného másla, strouhaný loupaný zázvor, vajíčka a vše vymícháme. Přidáme prosátou mouku s kakaem a lehce zamícháme. Toto lité tučné těsto necháme na teplém místě přikryté utěrkou vykynout asi 20 min.
Těsto nalijeme na hrušky, poklademe na něj ostatní hrušky a necháme opět na teplém místě vykynout asi 20 min.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 C asi 30 min a necháme v otevřené troubě chladnout. Vyklopíme a hotový dezert ozdobíme plátky zbylých hrušek a pocukrujeme.

Podobné recepty:

Jablečný nepečený dezert, Čokoládový princ, Čokoládový dezert, Čokoládový dezert, Smetanovo-jogurtový dezert s hruškami