Pařížské rohlíčky

9.2.2012
Potřebujeme:

5 bílků, 37 dkg moučkového cukru, 22 dkg mletých ořechů, 1 lžíce polohrubé mouky, trochu moučkového .cukru
Náplň: 2 dcl silné černé kávy, 2 žloutky, 1 Zlatý klas, 500 ml mléka, 1 Heliu a 20 dkg moučkového cukru, čokoládu na polevu

Jak na to:

Bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh, a pak ještě cca 7 min šleháme nad párou, aby byl sníh tuhý. Po odstavení zlehka zamícháme ořechy a mouku a na hrot nože prášku do pečiva. Stříkáme ozdobným kapsičkou na vymazaný a vysypaný plech. Sušíme při mírné teplotě.

Náplň: Do vychladlé kávy přidáme dvě žloutku a 1 Zlatý klas. Rozšleháme a vylijeme do vroucího mléka. Uvaříme za stálého míchání hustou kaši a necháme vychladnout.
Zvlášť utřeme tuk s cukrem a postupně po částech zašleháváme vychladlou kaši. Hotovou nádivku opět ozdobně nastříkáme na usušené rohlíky a po ztuhnutí jejich namočíme do čokoládové polevy.

Podobné recepty:

Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky