Kuřecí lahůdka s omáčkou

17.10.2012
Potřebujeme:

4 porce
120 g kuřecích jater, 120 g kuřecích prsíček, 100 ml šlehačky, 1 lžičku koření do paštik (polotovar, směs majoránky, bobkového listu, tymiánu, bazalky, hřebíčku, muškátového oříšku a květu a bílého pepře), špetku Obroušená citr.kury, 4 plátky slaniny, 50 ml koňaku, máslo na vytřené formiček, salát na ozdobu, sůl, pepř

Omáčka: 2 červené cibule, 200 ml červeného vína, podle potřeby olej, 2 PL brusinkové nebo rybízové ​​marmelády, ½ lžičky mletého bílého pepře, sůl

Jak na to:

Kuřecí maso a játra nakrájíme na drobné kousky. Maso důkladně rozmixujeme v mixéru, dokud se nezačne hmota spojovat. Osolíme, opepříme, za stálého míchání přidáme po lžičkách smetanu a koření do paštik. Nakonec přidáme citr.kuru, pokrájenou játra, koňak a pomalu vymícháme dohladka.
Formičky na paštiku vytřeme máslem, vyložíme slaninou a naplníme paštikovou směsí. Formičky důkladně uzavřeme, vložíme je do nádoby s vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 150 C asi 50 min. Hotovou paštiku necháme v lednici do druhého dne ztuhnout.
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na rozehřátém oleji. Zalijeme červeným vínem, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme doměkka. Omáčku podle potřeby podlijeme trochou vody. Nakonec přidáme marmeládu a omáčku necháme vychladnout. Paštiku podáváme prolitou omáčkou a se zeleným salátem.

Podobné recepty:

Kuřecí lahůdka, Kuřecí lahůdka, Kuřecí lahůdka, Kuřecí lahůdka, Kuřecí lahůdka na čínský způsob