Štrúdl s jablky a mandlemi

Potřebujeme:

4 porce
1 balení mraženého listového těsta, 1 kg jablek, 60 g strouhanky, 100 g strouhaných mandlí, 2 lžičky ostrouhané pomerančové kůry, 50 g opečených piniových oříšků, 40 g kryst.cukru, 40 g měla do nádivky, 50 g rozpuštěného másla na potírání, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Listové těsto necháme volně rozmrazit, pak ho rozválíme tence a potřeme rozpuštěným máslem.
Mandle, strouhanku a 2 lžičky kryst.cukru osmahneme na 40 g másla a rovnoměrně rozdělíme na vyválené těsto. Jablka oloupeme, překrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Smícháme je s pomerančovou kůrou, se zbylým kryst.cukrem a s piniovými oříšky. Rozdělíme na těsto, ale tak aby zůstali alespoň 2 cm na okraji volné.
Těsto svineme, konce dobře přitlačíme, štrúdl přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozpuštěným máslem a v troubě vyhřáté na 180 C pečeme přibližně 35 min.
Hotovou štrúdl posypeme moučkového cukru a můžeme podávat ozdobenou kandováním pomerančovou kůrou.

Podobné recepty:

Štrúdl mojí tchyně, Tvarohový a jablečný štrúdl, Jablečná (maková) štrúdl, Vánoční štrudl, Štrúdl bez listového těsta