Plněná dýně

Potřebujeme:

1 menší nebo 1/2 velké dýně nebo cukety, plátky sýra
Náplň: 250-300 g kuřecích prsou, 1 rajče, 1 papriku, trošku čínského zelí, 1 vejce, 2 hrsti strouhanky, švýcarskou směs koření Zitronenpfeffer (příp. sůl, pepř, červenou papriku, strouhanou citrónovou kůru), 1/2 kelímku smetany

Jak na to:

Dýni omyjeme, podélně prořízneme a vydlabeme. Neoloupeme (během stolování se dá slupkou odstranit). Položíme do vysokého pekáče a osolíme vnitřek. Zapneme troubu na 180 stupňů.
Pak se pustíme do přípravy nádivky. Rajče nakrájíme na měsíčky a poklademe je na spodek vydlabané dýňe. Jemně jejich opepříme. Kuřecí prsa umeleme, v misce smícháme s nakrájenou čínskou zelím, nakrájenou paprikou, vejcem, smetanou, strouhankou a kořením.
Naplníme dýni, trošku podlijeme vodou a dáme na 45 minut péct. Krátce před koncem bohatě obložíme vrch plátky sýra, aby se zapekli. Podáváme s vařenými bramborami politý máslem a posypaný petrželkou.

Podobné recepty:

Dýně s příchutí, Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku, Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně, Zapékané mladé dýně, Zapékané tykve