Malinovo-želatinová dort s ovocem

12.4.2012
Potřebujeme:

Korpus: 3 vejce, 3 kopcovité PL moučkového cukru, 3 kopcovité PL polohrubé mouky, tuk a polohrubou mouku na vymazání a vysypání dna dortové formy
Náplň: 20 g práškové želatiny, 250 ml vody, 120 g krystalového cukru, 2 šlehačky á 250 ml, 200 g malin, ovoce na ozdobu

Jak na to:

Do mísy dáme 3 žloutky a 2 kopcovité PL moučkového cukru. Šleháme pár minut do pěny, pak přidáme 3 kopcovité PL polohrubé mouky, zamícháme a nakonec lehce vmícháme sníh ze 3 bílků a 1 kopcovité PL moučkového cukru.
Dno dortové formy vymažeme, vysypeme polohrubou moukou a vlijeme těsto. Těsto rovnoměrně rozetřeme, pečeme ve vyhřáté troubě cca 15-20 minut při 180 ° C, a pak necháme vychladnout.
Do sklenice nalijeme 125 ml vody, vsypeme 20 g práškové želatiny a necháme ji nabobtnat. Mezitím vyšleháme obě šlehačky. Do menšího hrnce nasypeme 120 g krystalového cukru, nalijeme 125 ml vody a zahříváme a mícháme, až se všechen cukr rozpustí. Přidáme nabobtnaná želatinu, mícháme a zahříváme jen chvilku, až bude tekutá (nesmí vřít).
Pak želatinovou tekutou směs rozdělíme na polovinu do 2 sklenic a stále mícháme, dokud bude vlažná. Maliny, ať už čerstvé nebo rozmrazené, pomačkáme vidličkou na talíři a vmícháme je do jedné šlehačky. Potom přilijeme 1 pohár připravené vlažné želatiny, dobře vymícháme a vylijeme na připravený vychladlý korpus.
Druhý pohár vlažné želatiny přilijeme do druhé vyšlehané šlehačky, opět dobře vymícháme a vylijeme na malinovou vrstvu. Povrch uhladíme a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 8 hodin.
Nakonec ozdobíme ovocem podle fantazie.

Podobné recepty:

Šťavnatá Matilda, Tvarohový dort s ovocem, Malinovo-ořechový dort, Letní nepečený dort, Ořechově - kávová dort