Sýrovo-bylinkové pečivo

Potřebujeme:

Těsto: 125 g hladké mouky, 1/2 bal.prášku do pečiva, 90g másla nebo Hery, špetku soli, 90 g nastrouhaného sýra, 3 žloutky, 2 KL vody, 1 vejce na potření, semínka nebo koření na posypání (mák, sezam, papriku, kmín, ...)
Sýrový krém: 45 g másla, špetku soli, špetku pepře, 45 g nastrouhaného sýra, 100 g nadrobno nakrájené šunky, svazek jemně nakrájené pažitky, příp. česnek

Jak na to:

Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme změklé máslo, sůl, nastrouhaný sýr, žloutky a vodu. Vše zpracujeme na hladké těsto, které pak necháme 1/2 hodiny odležet v chladničce.
Vychladlé těsto vyválíme na desce na tloušťku asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme různé tvary (vždy zdvojené na spodní a horní díl), které ukládáme na vymazaný plech.
Pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a podle chuti posypeme kořením nebo semínky. Dáme péct do předehřáté trouby (elektrická trouba 170 ° C - střední část, horkovzdušná trouba 150 ° C, plynová trouba 2-3 stupeň) na cca 10-12 minut.

Sýrový krém: Máslo utřeme se solí a pepřem, přidáme strouhaný sýr a nadrobno nakrájenou šunku a pažitku. Vše promícháme.
Vychladlé pečivo spojujeme sýrovým krémem.

Podobné recepty:

Bylinkové toustíky, Mořská treska na víně a česneku, Jarouškova rybička, Královské česnekové krevety, Brokolicový salát