Vklepané řízky

Potřebujeme:

hovězí maso, sůl, pepř, strouhanku, vejce, kečup, hořčici, cibuli, česnek

Jak na to:

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme ve strouhance a vyklepeme. V talíři vyšleháme 2-3 vajíčka, podle toho kolik máme masa. Namočíme maso a zprudka opečeme. Na oleji osmažíme cibuli, zalijeme vodou a pokladáme maso. Dusíme, dokud nebude měkké.
Během vaření přidáme pepř, bobkový list, asi 3 lžičky hořčice a 5 lžiček kečupu. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a zahustíme hladkou moukou.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Podobné recepty:

Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, ŘÍzky v jogurtu