Andaluský salát

Potřebujeme:

těstoviny fussili nebo vřeténka či spirálky, ledový salát, salátovou okurku, 2-3 rajčata, červenou papriku, olivový olej, bylinkovou sůl
Dressing: nízkotučnou kysanou smetanu, bazalkové pesto, bylinkovou sůl, olivový olej

Jak na to:

Ledový salát bianco nebo rosso umyjte pod studenou tekoucí vodou, dejte stéci na čistou utěrku a natrhejte do mísy (nekrájejte!). Přidejte nakrájenou salátovou okurku i se slupkou, nakrájená rajčata, červenou papriku a zalijte olivovým olejem. Osolte bylinkovou solí. Přidejte uvařené fusilli.

Dressing: V nízkotučné zakysané smetaně (větší balení) rozmíchejte olivový olej, bylinkovou sůl, lžíci bazalkovým pasty a dobře vymícháme.
Dressing vlijte do mísy s těstovinami, nastrouhejte na vrch tvrdý sýr a postrašte čerstvou petrželkou. Pořádně promíchejte a nechte odstát.

Podobné recepty:

Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci, Salát plný barev