Mandlový pohár s tvarohem

5.4.2012
Potřebujeme:

250 g Ricotty, 2 vejce, 2 lžíce jemného krystalového cukru, 4 dcl mléka, 2 lžíce škrobové moučky, prášková cukr, 100 g oloupaných mandlí

Jak na to:

Uvaříme silnější kávu a necháme ji vychladnout. Po vychladnutí přidáme Amaretto. Mascarpone utřeme s cukrem a postupně vmícháme vaječný likér a nakonec zlehka vyšlehanou šlehačku (bez cukru a ztužovače).
Do mísy (nejlépe podlouhlá mísa rozměrů 20 x 35 cm) poklademe piškoty, které poléváme kávou, pokud chceme aby byl zákusek dříve, piškoty do kávy namáčíme. Potřeme krémem, pak znovu piškoty a znovu krém. Pokud použijeme menší misku, máme tři vrstvy (ideální jsou jen dvě).
Vrch posypeme kakaem (bez cukru). Zákusek dáme minimálně na 5 hodin do chladničky.

Podobné recepty:

Baileys, Irský likér, Mandlový likér, Třešně v rumu, Ledová káva