Mrkvová s haluškami
5.4.2012
3-4 mrkvičky, 1 karpatský bujón, máslo, sůl, pepř, pažitku
Halušky: 1 celé vajíčko, trochu vegety, dětskou krupici
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Podusíme na másle a dolijeme potřebným množstvím vody. Přidáme bujón, po jeho rozvařená dochutíme solí a pepřem. Těsně před dovařením zavaříme noky. Po odstavení ze sporáku přidáme posekanou pažitku.
Halušky: Do misky rozklepneme vajíčko, přidáme vegetu a dětskou krupici. Vymícháme hustší těstíčko. Pozor na vegetu, aby nebyly přesolené.
Mrkvová pomazánka s křenem, Česnekovo mrkvová pomazánka, Mrkvová pomazánka, Mrkvová-celerová pomazánka, Česneková-mrkvová pomazánka