Krémová polévka z červené řepy

Potřebujeme:

3 ks červené řepy, 3 ks brambor, 1 větší cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 3dcl mléka, olej, voda, mletý kmín, sůl, muškátový ořech
Na posypání: strouhaný sýr, petrželka

Jak na to:

Očištěnou mrkev, červenou řepu a petržel nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli a bramboru nakrájíme nadrobno. Do hrnce nalijeme olej, a když je rozpálený orestujeme nakrájenou cibulku až zesklovatí.
Do orestované cibulky přidáme nastrouhanou zeleninu a také nakrájené brambory a necháme v hrnci chvíli restujeme. Po cca 2 minutách zalijeme zeleninu vodou, ale ne doplňuje. Přidáme 3 dcl mléka a povaříme, dokud není zelenina úplně měkká.
Když zelenina změkne, polévku dochutíme solí, nastrouhaným muškátovým oříškem a trochou mletého kmínu.
Po dochucení, polévku umixujeme ponorným ručním mixérem do krémová. Do vymixovanej polévky vlijeme podle uvážení ještě vody, necháme přejít varem, nakonec dochutíme a podáváme.
Před podáváním nastrouháme do teplé polévky tvrdý sýr a posypeme petrželkou.

Podobné recepty:

Džus z červené řepy, Krémová polévka z červené řepy, Salát z červené řepy, Taratuta - polévka z červené řepy, Studená okurková polévka