Papriková pomazánka

6.4.2012
Potřebujeme:

3 kg červené papriky, 3 malé feferonky, ½ l octa, 40 dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listů, 4 stroužky česneku, 4 rajčatové protlaky (250 ml), 6dcl oleje

Jak na to:

Očistíme červenou papriku, 3 feferonky a důkladně je vymýt. Očištěnou, omytou papriku a feferonky si nakrájíme na nudličky, feferonky i s jadérky.
Do velkého hrnce na zavařování si nalijeme 6 dcl oleje, pak přisypeme papriku, feferonky, 6 ks bobkového listu a protlačíme 4 stroužky česneku. Přidáme 15 dkg soli, přilijeme 1/2 l octa a rajčatový protlak. Vše zamícháme a vaříme cca 30 minut.
Pak vybíral všech 6 kousků bobkového listu a rozmixujeme. Do rozmixované masy ještě přidáme 40 dkg krystalového cukru a chvíli povaříme.
Pomazánku polévat do zavařovacích skleniček a sterilujeme 5 minut od bodu varu.

Podobné recepty:

Papriková pomazánka na topinky, Papriková pomazánka, Papriková pomazánka na topinky, Rajčatovo-papriková pomazánka, Teplá papriková pomazánka