Kuřecí prsa s kari rýží a mandlemi

Potřebujeme:

Maso: 1 kg omytých a vykostěných kuřecích prsou, 2 vejce, 3 PL hořčice, vegetu, červenou papriku sladkou, sůl, pepř, grilovací koření, drcený kmín, majoránku, 1 PL sójové omáčky, 0,5 dcl červeného vína, 3 stroužky česneku , olej, sterilovaná kukuřice ve sladkém nálevu, mouka

Rýže: 2 šálky rýže, sůl, kari koření, olej, voda, 300 g mandlí

Jak na to:

Do misky rozklepneme 2 vejce, přidáme hořčici, sůl, červenou papriku, grilovací a pepř, sójovou omáčku, víno, majoránku a olej. Rozmícháme a přidáme rozmačkaný česnek.
Do marinády naložíme maso a odložíme do lednice. Ideální je připravit si maso v marinádě den dopředu.
Dáme spařit mandle. Vychladlé mandle oloupeme a nakrájíme. Mandle nasypeme na rozpálenou pánev s troškou oleje a na mírném ohni (rychle se připálí) upražíme do zlatová. Na oleji osmahneme rýži, podlijeme vodou (na jeden šálek rýže 2 šálky vody), osolíme, přidáme kari koření a přivedeme do varu.
Když se voda odpaří na úroveň rýže, odstavíme a necháme pod pokličkou dusit ještě cca 15 minut. Maso vyjmeme z chladničky a důkladně promícháme.
Rozpálíme pánev s olejem a přidáme maso a kukuřici - podle chuti. Zprudka opečeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
Když je maso měkké, rozmícháme hladkou mouku s trochou vody, podlijeme (na zahuštění) a necháme ještě jednou přejít varem.
Při servírování mandlemi posypeme rýži.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa v banánovém listě s kari rýží na šalotka, Kuřecí prsa s mangem, Kuřecí prsa s ananasem a broskví, Rizoto mňam, Kkuře na kari