Angreštové želé s hruškami

17.10.2012
Potřebujeme:

2x angrešt želé v prášku, hruškový kompot, nádobka na aspik

Jak na to:

Podle návodu připravte želé, do litru horké vody nasypte angrešt želé a míchejte do úplného rozpuštění. Do formy na dno dejte jednu naběračku želé a dejte to rychle zchladit do mrazáku, abyste mohli začít ukládat nakrájené hrušky.
Když spodní vrstva ztuhne, napěchujeme nakrájené hrušky, zalijte želatinou a opět dejte na chvilku do mrazáku ztuhnout.
Postup opakujte, dokud neminete veškerou želatinu a hrušky. Nádobku se želé dejte na noc do lednice, kde pořádně ztuhne.
Do želé se hodí ovoce měkké, většinou zavařené, aby se dalo želé po vyklopení dobře krájet. Výborně chutná ledově vychlazené.

Podobné recepty:

Rybízový-angreštové želé s červeným vínem, Želé bonbony, Zákusky s ovocem a želé, Smetanový koláč se želatinou, Baby dortíček