Makový nákyp s jablky

Potřebujeme:

100 g másla, 150 g moučkového cukru, citrónová kůra, 3 vejce, 4-5 starších rohlíků, mléko, umletý mák - alespoň 150-200 g, 3 jablka
Na ozdobu: moučkový cukr, šlehačka

Jak na to:

Do větší mísy dejte změklé máslo, přisypte moučkový cukr, citronovou kůru (podle chuti), žloutku a dobře šlehačem vymíchejte do pěny. Zatím si nakrájejte starší rohlíky, zalijte je mlékem a nechte nabobtnat.
"Napité" rohlíky dejte do žloutkové směsi a promíchejte vařečkou. Přidejte mletý mák a opět dobře promíchejte. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidejte ho do mísy, pomalu a jemně vmíchejte do makové směsi a na závěr přidejte jablka nakrájené na plátky. Jemně promíchejte, abyste jablka nepolámaly a dejte do pekáče. Použijte dortovou formu s odnímatelným okrajem nebo formu na biskupský chlebíček
Nákyp pečte asi 3/4 hodinky, pak ho nechte vychladnout, vyklopte ho na mísu nebo sejměte odnímatelný okraj, pocukrujte a krájejte.

Podobné recepty:

Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp, Těstovinový nákyp s tvarohem, Rýžový nákyp