Broskvový koláč s pudinkem

29.3.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek kryst.cukru, 1 hrnek mléka, 200 ml oleje, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, broskvový kompot, 2 banány, 1 vanilkový a 1 kakaový pudinkový prášek

Jak na to:

Vejce s cukrem utřeme, postupně přidáváme mléko, olej, mouku s kyp.práškem. 2/3 těsta rozetřeme na vymazaný, moukou posypaný plech. Do zbytku těsta přimícháme kakao a polijeme jím světlé těsto (mramorově). Na vrch poklademe scezené broskve a dáme péct.
Mezitím rozmačkáme banány a potřeme nimi ještě horký koláč (k banánu můžeme ještě přidat broskvový povidla). Šťávu z kompotu dolijeme vodou na 1 litr, v polovině tekutiny rozmícháme a uvaříme vanilkový pudink, osladíme podle chuti.
Pudink rozetřeme na vychladlý koláč, necháme trošku vychladnout. Stejně uvaříme kakaový pudink a opatrně ho rozetřeme na vrstvu vanilkového pudinku. Krájíme po ztuhnutí.

Podobné recepty:

Tvarohovo-ovocný koláč, Broskvový koláč, Listový koláč s pudinkem, Litý koláč s jablky, vanilkovým pudinkem a kokosovými pilinami, Metrový koláč z be-be sušenek