Kakaový koláč

18.4.2012
Potřebujeme:

250 g másla, 3 lžíce kakaa, 2 sklenice krystalového cukru, 1 sklenice vlažné vody, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 2 sklenice polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ořechy na posypání
(1 sklenice = 200 ml)

Jak na to:

Na mírném ohni rozpustíme máslo, zamícháme do něj cukr, kakao a vlažnou vodu. Nevaříme! Jeden pohár z této směsi odebereme
Do misky nachystáme oříšky, které použijeme na závěr. Umeleme nebo nasekáme je. Do zbytku přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr a dobře vyšleháme.
Vylijeme na omaštěný, moukou vysypaný plech a upečeme (cca 30-40 min. Při teplotě 180 stupňů). Ještě horký koláč polijeme odloženou kakaovou směsí, kterou rovnoměrně nalijeme na koláč a rychle, dokud nám vsákne rozetřeme dokud koláč vychladne a můžeme jej podávat.

Podobné recepty:

Broskvový koláč s pudinkem, Kakaový likér, Zázračný kakaový koláč, Kakaový koláč, Kakaový shake