Zelenina v aspiku (na chlebíčky)

Potřebujeme:

1 "Moravanka" i s nálevem, 1 majonéza, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 dcl vody, 4 dkg želatiny, 1 malá cibule, 1 bujón, 30 dkg tvrdého sýra nebo dietního salámu nebo žampionů
forma srnčí hřbet nebo malé pudingové formičky

Jak na to:

Všechny ingredience nakrájíme nadrobno (pokud použijete žampiony, můžete dát i celé, ale pozor, pak vyplouvají na povrch). Želatinu namočíme do připravené vody (2 dcl). Vše kromě želatiny dáme do hrnce a povaříme 15 min (stačí nechat chvíli přejít varem). Přidáme želatinu a nalijeme do formy a formiček.
Z jedné dávky vyjde jeden plný srnčí hřbet + já nalévám ještě do asi 3 - 4 malých sklenic. Necháme pořádně ztuhnout v chladničce. Pak vyklopíme z formy, nakrájíme na asi půl centimetrové plátky (když použijete tvrdý sýr, musíte krájet hrubší) a použijeme na chlebíčky nebo mísu. Vyklopené směs z formiček ozdobíme zeleninou a podáváme s chlebem nebo rohlíkem.

Podobné recepty:

Pita chlebíčky s cottage sýrem, Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunková pěna v aspiku