Jadranské řezy

20.4.2012
Potřebujeme:

Těsto: 4 vejce, 150-200g moučkového cukru, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2-3 PL kakaa, 0,8 dcl oleje, 250 ml vlažné vody, citron. kůra
Náplň: 1/2 l mléka, 2 Zlaté klasy, 1 žloutek (nemusí být), 200 g práškového. cukru, 1 máslo (250 g), pražené lískové oříšky
Šlehačka, strouhaná čokoláda

Jak na to:

Těsto: Cukr si rozdělíme na poloviny. S jednou polovinou vyšleháme žloutky a s druhou bílky. Smícháme obě masy, přidáme mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru, vlažnou vodu, olej a kakao. Masu vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Krém: V mléce uvaříme Zlaté klasy s cukrem na hustý pudink. Mezitím si ještě připravíme pražené mleté ​​lískové oříšky, které vmícháme do horkého krému. Dáme vychladnout, a když je krém studený vmícháme do něj máslo.
Krém natíráme na studený plát. Na krém natřeme ještě šlehačkovou vrstvu vyšlehanou z práškových šlehaček a nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo strouhanými oříšky.

Podobné recepty:

Jadranské řezy, Jadranské vepřové s hruškami, Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy