Francouzské brambory

Potřebujeme:

brambory, uzenina (klobáska, párky, špekáčky ...) uvařená vajíčka, kukuřice, smetana kyselá, mléko, vajíčko, koření, tvrdý sýr

Jak na to:

Zapékací nádobu si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Uložíme polovinu brambor, které dobře osolíme. Na brambory rozložíme nakrájenou uzeninu. Přidáme trochu zelené papriky nakrájené na kostičky. Potom kukuřici a uvařené a nakrájené vajíčko. Na vajíčka úhledně uložíme brambory a osolíme je.
Připravíme si zálivku: Do smetany přidáme mléko, vajíčko, vegetu a promícháme.
Brambory zalijeme zálivkou a přikryjeme. Dáme do předehřáté trouby na 220S, cca 45 min. Vyjmeme a posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory