Banán v čokoládě

16.5.2012
Potřebujeme:

1 dcl mléka, 1 dcl bílého vína, kulaté dětské piškoty, čokoládu na vaření, 1/4 másla, 2 hřebíčky, 1 lžíce moučkového cukru, vanilkový cukr, krystalový cukr na karamel, rum, špejle, různé ovoce - jablka, hrušky, hrozny, pomeranč a pod.

Jak na to:

Banán nakrájíme na kolečka, piškoty namáčíme do rumu, tak aby neprosáklo úplně. Napichujeme střídavě na špejli 6 piškotů a 5 koleček z banánu. Čokoládu dáme rozpustit, přidáme do ní máslo, 1/2 dcl mléka, trošku vanilkového cukru pro chuť, vymícháme a obalíme banán s piškoty. Necháme v chladničce zchladit. Z krystalového cukru uděláme karamel, dáme do něj ovoce, podlijeme vínem podle potřeby, dva hřebíčky asi na 1 minutu, ovoce dusíme do poloměkka. Banán a karamelizované ovoce upravíme na dezertní talíř, můžeme ozdobit šlehačkou.

Podobné recepty:

Banán v čokoládě, Banánové piškotky, Banány s piškoty v čokoládě, Banány s piškoty v čokoládě, Beruška sedmitečná