Kroupová s pórkem
50 g krup, kořenová zelenina (může být i mražená zeleninová směs), pórek, cibule, 4 brambory, vývar (nebo voda a dochutíme vegetou), mletá červená paprika, sůl, olej
Jak na to:Kroupy promyjeme a dáme do rendlíku s rozehřátým olejem. Osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. V hrnci na oleji osmažíme nezesklovatí, nakrájenou cibuli a přidáme kolečka pórku, zeleninu, papriku, podlijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka. Vedle v hrnci se dusí kroupy doměkka. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, vývar, nebo dolijeme jen vodu a dochutíme vegetou. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme hotové kroupy, dochutíme solí, případně i kořením. Před podáváním ozdobíme kolečky pórku a podáváme.
Podobné recepty:Jogurtová omáčka, Varšavské srazy, Kroupy se skopovým, Japonská rýže s mušlemi a pórkem, Kroupová zeleninová polévka