Perníková hvězda

Potřebujeme:

75 g medu, 20 g másla, 75 g cukru, lžičku prášku do pečiva, špetku soli, 1 vejce, 170 g polohrubé mouky, 30 g mletých mandlí nebo ořechů nebo arašídů s rozinkami, 2 lžičky kakaa, 2 lžičky perníkového koření, 3 lžíce mandlových lupínků, 1 pomeranč

Na potření: 3-4 lžíce meruňkového povidel, 1 varovat čokoláda a asi 100 g Cery

Na posypání: hrst sekaných ořechu

Jak na to:

Med, máslo a cukr zahřejeme na ohni za stálého míchání, až se vše nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout. Špetku soli a prášek do pečiva rozmícháme v hrnku s 3 lžícemi vody. Do vychladlé cukrové hmoty vmícháme vejce, vodu s práškem a vylijeme do mixéru. Přidáme mouku, mleté ​​oříšky, kakao, perníkové koření a uhněteme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Formu vytřeme máslem a vysypeme lupínky. Naplníme těstem, uhladíme a dáme péct. Pečeme 25 minut. Upečený perník pokapeme šťávou z pomeranče, potřeme meruňkovým džemem. Na ohni rozpustíme varovnou čokoládu s trochou Cery a vylijeme na hvězdu a uhladíme. Nasekáme si oříšky a posypeme jimi hvězdu. Odložíme do chladu, aby čokoláda ztvrdla. Perník je trochu tvrdší, ale díky povidel do druhého dne změkne.

Podobné recepty:

Zelená hvězda, Perníková roláda, Perníková roláda, Perníková bábovka, Mrkvovo perníková báseň