Losos - rychlý a šťavnatý

26.4.2012
Potřebujeme:

dvě porce
300 g lososa (filety z lososa), 3 PL kukuřičného oleje (nebo jiný kromě olivového), 1 malá cibulka, 1 větší stroužek česneku, 1/2 dcl šťávy z leča, 1 lžičku hladké mouky

Jak na to:

Na pánev dáme olej a nakrájenou cibulku (ne zcela na drobno) a zlehka osmahneme. Přidáme na malé kousky pokrájeného lososa a prolisovaný česnek. Chvilku smažíme, pak přidáme šťávu z leča a podle potřeby sůl. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když je maso hotové (po cca 10 minutách určitě), šťávu zahustíme moukou. Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Losos na víně, Losos se smetanovou omáčkou, Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou