Pizza Provenciale

27.4.2012
Potřebujeme:

1/2 kg hladké mouky, 3 dcl vody, 5 dkg kvasnic, 1 lžička krystalového cukru, 2 lžičky soli, 3/4 dcl oleje, rajčatový protlak, koření na pizzu, šunka, kukuřice, žampiony (sterilované), eidam, tuňák ve vlastní šťávě, plátky slaniny, beraní rohy

Jak na to:

Do mouky přidáme vlažnou vodu, rozdrobíme kvasnice, cukr, sůl a olej. Uhněteme hladké těsto. Necháme asi 20 min. nakynout. Z uvedeného množství vyjdou 4 velké pizzy. Těsto, což nespotřebujete můžete dát do chladničky. Těsto rozdělíme na stejné bochánky a vyválíme na velmi tenko do kulatého tvaru. Potřeme protlakem, posypeme pizza kořením, dáme šunku, kukuřici, žampiony (zbavené nálevu). Posypeme (na hrubším struhadle) strouhaným sýrem, tuňákem (bez šťávy), přidáme skopové rohy a slaninu na ozdobu. Pečeme ve vyhřáté troubě 180-200 ° C cca 15-17 min.

Podobné recepty:

Pizza Provenciale, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza