Mramorový rýžový nákyp

Potřebujeme:

100 g rýže, 50 g Ramy, 1/2 l mléka, 20 g kakaa, 80 g krystalového cukru, 2 dortové oplatky, 5 vajec, sůl, strouhanka, práškový a vanilkový cukr

Jak na to:

Rýži opláchneme, vsypeme do vroucí vody, vaříme 3 minuty, pak ji scedíme a necháme okapat. Mléko zahřejeme, dáme do něj Ramu, lžičku vanilkového cukru a špetku soli, přidáme rýži, promícháme a udusíme do měkka. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem. Z 3 bílků a 40 g cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do vychlazené rýže. Masu rozdělíme, do poloviny přidáme kakao. Dortovou formu natřeme Ramou a posypeme strouhankou. Nejprve rozetřeme tmavou masu, přikryjeme oplatkou, pak světlou masu a dáme upéct. 3 bílky vyšleháme se zbytkem cukru, sněhem ozdobíme nákyp a dáme ještě na chvíli zapéct.

Podobné recepty:

Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp s meruňkami, Rýžový nákyp