Polévka Gremium

Potřebujeme:

200 g fazolí, 100 g čerstvých hub, 100 g brambor, 2 dcl smetany na šlehání, mouka hladká, nové koření, bobkový list, muškátový oříšek, máslo na zjemnění, petrželová nať, Bosňáků

Jak na to:

Do předem namočené fazole přidáme bobkový list, nové koření, pepř, sůl. Vaříme pokud nám fazole nezměkne, přidáme čerstvé houby a brambory pokrájené na kostky. Zahustíme západka připravenou ze smetany a mouky. Necháme přejít varem, dochutíme muškátovým oříškem, octem a cukrem. Zjemníme lžící másla a přidáme petrželku. Z připraveného Bosňáků odstraníme vrch a vydlabeme střed. V něm podáváme horkou polévku.

Podobné recepty:

Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka