Švestkové palačinky

Potřebujeme:

Těsto: 150 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 3 vejce, špetku soli, kapku oleje
Náplň: 100 g krystalového cukru, 1 dl rumu, čerstvé švestky, skořice

Jak na to:

Z připraveného těsta připravíme upečeme palačinky. Švestky povaříme asi pět minut v cukrové vodě a scedíme. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme do něj švestky, osmahneme. Na závěr ještě přidáme rum, skořici a na hrubé proužky nařezané palačinky. Doporučujeme podávat s ovocnou zmrzlinou.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Zapékané tvarohovo-švestkové palačinky, Smažené palačinky, Zapékané tvarohové-švestkové palačinky, Pivní palačinky