Barevné kuřecí asijské stehna

Potřebujeme:

400 g vykostěných kuřecích stehen, 1 cibule, 3 papriky - červená, zelená, žlutá, 1 malá konzerva bambusových výhonků, půl hrnku slepičího vývaru (může být i instantní bujón), 1 cl sherry, whisky nebo brandy, olej, solamyl, rýže ve varných sáčcích, kari koření, zázvor, sojová omáčka, chilli paprička

Jak na to:

Vykostěné kuřecí stehna nakrájíme na kostičky, přidáme olej, sójovou omáčku, zázvor, kari, brandy a solamyl - promícháme. Přikryjeme, necháme asi půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme podélně na měsíčky, papriku na malé kosočtverce. Na pánvi rozpálíme olej, marinované maso na něm rychle osmahneme, pak vybereme. Do výpeku dáme smažit cibulku spolu s paprikou a chilli papričkou. Po minutě vaření přidáme bambusové výhonky a smažíme ještě asi minutu. Do pánve pak vrátíme maso, zalijeme vývarem, přidáme trochu sójové omáčky. Na mírném ohni povaříme asi sedm minut. Při přípravě rýže můžeme do ní kromě soli přidat kari koření, rýže tak získá pěknou žlutou barvu.

Podobné recepty:

Barevné kuře, Kuřecí stehna s mrkví, Grilovaná kuřecí stehna, Grilované kuřecí stehna, Selské kuřecí stehna