Česneková krémová polévka v Bosňáků

Potřebujeme:

5 porcí
90 g čerstvého česneku, 50 g oleje, 0,5 l mléka, 25 g vegety, 90 g hladké mouky, polévkové koření, vývar, sůl, strouhaný tvrdý sýr

Jak na to:

Očištěný, propasírované česnek osmahneme na oleji, podlijeme mlékem a vývarem, zahustíme jíškou a provaříme. Dochutíme vegetou, polévkovým kořením, zjemníme přidáním másla, případně šlehačky. Podáváme se strouhaným sýrem a opečenými kostičkami chleba v Bosňáků, který jsme předtím zahřáli v mikrovlnce nebo v troubě.

Podobné recepty:

Krémová cibulačka v Bosňáků, Plněné Bosňáků, Houbová polévka v Bosňáků, Polévka Gremium, Krémová česneková polévka