Kopaničářské králičí soté

30.4.2012
Potřebujeme:

300 g králičího masa, 3 PL sádla, 1 KL škrobové moučky, 5 žampionů, cibule, pepř, polévkové koření, kari koření, tymián, oregano, rozmarýn, citron, sůl

Jak na to:

Vykostěné maso z králičího hřbetu nakrájíme příčně na soté kousky a naložíme ho do marinády z oleje, citrónové šťávy, sójové omáčky, kari a bylinek. Na rozpáleném sádle orestujeme cibulku, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za občasného promíchání smažíme v otevřené pánvi 3-4 min. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme žampiony, podlijeme vodou a zaprášíme škrobem. Necháme přejít varem a podáváme jako omáčku k masu. Kopaničářského soté výborně chutná s rýží nebo domácími nudlemi.

Podobné recepty:

Soté z divočáka, Mexické soté z Goodyová foody nudlí, Kuřecí soté na arašídovém másle, Biftek s králíka, Císařské králičí maso