Korytársky guláš

30.5.2012
Potřebujeme:

1 kg jeleního masa, 1 kg vepřové kýty, 500 g uzeného sýra, 10 plátků slaniny, 10 cibulí, 10 PL domácí vepřového sádla, 5 PL sladké červené papriky, 1 PL štiplavé červené papriky, 1 PL hořčice, kečup, tatarská omáčka, mleté pepř, sůl, 2 feferonky, 2 kg brambor, 1 KL česnekové pasty, polévkové ochucovadlo, chvojí z jedličky

Jak na to:

Na sádle a nadrobno nakrájené slanině osmažíme cibuli. Přidáme lžíci sladké papriky, lžičku česnekové pasty, lžičku soli, maso nakrájené na kostky, 2 feferonky, lžičku koření a vše dusíme 20 min. Přidáme 1 kg oloupaných a pokrájených brambor na zahuštění, kečup, sůl, lžíci hořčice a dusíme. Když je maso poloměkké a brambory rozvařené přidáme ostatní brambory, zbylou papriku, polévkové ochucovadlo, sůl a pepř. Na závěr přidáme tatarskou omáčku, a nastrouháme 250g uzeného sýra a na úplný konec chvojí z jedličky.

Podobné recepty:

Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš, Hlívový maďarský guláš