Bramborové noky all Amatriciana

Potřebujeme:

600 g v slupce vařených brambor, 200 g hladké mouky, 2 PL strouhaného parmezánu, 1 vejce, muškátový ořech
Omáčka: 200 g bílé slaniny, 30 g oravské slaniny 1 feferonka, 1/2 dl bílého vína, 500 g rajčatového pyré

Jak na to:

Nastrouhané brambory smícháme s moukou, vajíčkem, troškou muškátového ořechu a solí. Vzniklé těsto vyválíme, nařežeme na pásy, z nichž odkrajujeme malé válečky. Každý jeden uprostřed potiskneme nožem, aby získal specifický tvar NOKU. Noky vaříme v osolené vodě a když vyplave na povrch, scedíme je a polijeme trochou olivového oleje.

Omáčka-Sugo: Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme nakrájenou feferonku a podlijeme vínem. Polovinu slaniny vyjmeme a uložíme stranou. Do pánve přidáme rajčatové pyré, vaříme 15 min. a nakonec přidáme odloženou slaninu. Noky naservírujeme na talíř, zalijeme je omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.

Podobné recepty:

Bramborové noky se šalvějí, Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou, Houbová omáčka s kuřecím masem a bramborovými noky, Odpalované noky, Bramborové krokety